Externa SSD-diskar

Behöver du en snabbare extern hårddisk för att att flytta dina filer? Då bör du ta en titt på de nya externa SSD-diskarna som finns tillgängliga idag. Som många säkert känner till så är SSD-diskarna snabba och tåligare än vad den traditionella mekaniska hårddisken är, nu är de även mer portabla och smidigare än någonsin och kopplas enkelt in med en USB-kabel. Den data vi hanterar idag är betydligt större än vad den brukade vara, både egenproducerad och nedladdad film är idag ofta i 4K-upplösning vilket gör att processen att flytta filer kan ta längre tid. Därför är SSD-diskarna med sina överlägsna läs-och skrivhastigheter nu det perfekta alternativet för den som har behov av att flytta filer mellan olika enheter.

Bättre hastigheter och mer utrymme

På senare tid så har det börjat hända saker med vårt utbud av SSD-diskar. Vi ser numera att USB-3.1 generation 2 har fått fäste och är numera i en av de vanligaste typerna av anslutningar. Vad betyder det då för dig som användare? Det betyder helt enkelt att anslutningen klarar hastigheter upp till 10 GPBS. Så med de nya SSD-diskarna kommer du förmodligen märka en rejäl skillnad om du byter upp dig från en mekanisk extern hårddisk. En annan sak som börjat bli standard är storleken på 256 GB som numera också är en vanlig storlek på bärbara datorer.

Anslutningar

Innan man köper en disk som erbjuder bra hastigheter så måste man se till att man har en dator vars anslutningar faktiskt stödjer dessa. Pratar man om USB-3.0 så stöds en hastighet upp till 5 GBPS och man har en typ-A eller en mikro-usb-kontakt. USB 3.1 klarar samma hastighet som 3.0 men har den nyare typ-c-kontakten. USB 3.2 klarar som tidigare nämnt hastigheter upp till 10 GBPS och har också den nyare typ-c-kontakten. Något som gör det hela ännu mer förvirrande är att din dator kan ha en typ-c-anslutning men bara ha stöd för USB 3.1 och inte 3.2. Så innan du gör ett köp, kolla vad dina anslutningar har stöd för.