Att köpa ny TV

Har din gamla TV börjat se sina bättre dagar? Då är det hög tid att börja se sig om efter något nytt. Det är inte alltid så lätt att köpa en ny TV eftersom tekniken ständigt går framåt och nya trender kommer och går, vissa trender stannar, andra trender dör ut. Vad är det då man ska leta efter i en ny TV? För att göra sökandet lite enklare tänkte vi prata lite om vad du bör tänka på.

Storlek

En av de första frågorna som dyker upp är vilken storlek den nya TV’n ska ha. Det beror helt enkelt på hur stort rummet är och vad avståndet är från soffan till TV’n är. Som tur är så finns det många storlekar att välja på så att du garanterat kommer att kunna hitta något som tillgodoser dina behov. Det du bör ha i åtanke är att storleken är en av faktorerna som påverkar priset som mest.

Skärmtyper

Förutom att upplösningen har blivit bättre så finns det nu också fler typer av skärmar. Eftersom att dessa tekniker har olika fördelar så får man helt enkelt gå efter sitt eget behov. Tycker man till exempel att färgdjup och svärta är det viktigaste så är OLED det bästa valet just nu. Fundera lite på vad som är viktigast för dig, det blir lättare att hitta något som passar dig då.

Anslutningar

Även fast många modeller nu är någon form av smart-TV med inbyggda streamingapplikationer så kan det ändå skönt att ha möjligheten att koppla in andra enheter. De flesta modellerna kommer med en uppsättning av portar, till exempel USB, Ethernet och självklart HDMI. Vet man däremot att man kommer att vilja koppla in flera enheter så kan det vara en bra idé att kontrollera hur många det finns av dessa eftersom att det kan variera mellan modeller.