Moderna smarta telefoner

Utvecklingen har gått relativt snabbt då det kommer till dagens moderna smarta telefoner. Det var inte allt för länge sedan vi enbart kunder ringa och skicka SMS på dessa. Idag så ser det hela annorlunda ut och det är fråga om princip en liten dator som vi går omkring och bär på nästintill alla.

Den teknik som finns i dagens telefoner är något som vi knappt kunde drömma om för bara 15- 20 år sedan. För att ta lite årtal så kan vi säga att 1981 så kom systemet NMT som är förkortningen för Nordic Mobile Telephone. 1992 så kom GSM då blev systemet för mobil kommunikation digitalt. Efter 2000 så kom mobilinnehavet att öka radikalt. Mer om mobilens historia kan läsa mer om här. Det är intressant att läsa om Sveriges deltagande och kunskaper inom området.

Idag så använder vi oss dagligen av vårta mobiltelefoner. Spel är en del i användandet som bara växer och växer. Mobilcasinon är idag lika vanligt som att vi skickade SMS längre tillbaka i tiden. Även andra spel som laddas ner som appar i telefonen spelas, från låga åldrar till äldre personer. En stunds tidsfördriv är alltid trevligt. I och med att det är så enkelt med mobilen som alltid är med så blir det en hel del spelande på den.

Förutom spel så tittar vi på film, lyssnar på musik och mycket annat. Det är en lite dator som vi går och bär på. Hur den kommer att utvecklas i framtiden återstår att se.